חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע שכר טרחה מקסימאלי עבור עורך דין תאונות. שכר טרחת עורכי הדין נקבע בחוק, אולם הוא עדיין נתון לגמישות מסוימת ולניהול משא ומתן מול הלקוח. באופן עקרוני, שכר הטרחה אמור להיות אחוזים קבועים מגובה הפיצוי המשולם לנפגע. המשמעות היא שככל שגובה הפיצוי גבוה יותר, כך צפוי גם שכר הטרחה לעלות. עם זאת, גובה האחוז מהפיצוי מושפע גם מהשלב בו הסתיים הטיפול בתיק. יש הרבה תיקים המסתיימים בעסקת טיעון ולכן שכר הטרחה של עורך דין תאונות מצטמצם.
כללי לשכת עורכי הדין קובעים את התעריף המקסימאלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק הפיצויים ומחלקים אותו לקטגוריות. בקטגוריה הראשונה ניתן למצוא מקרים בהם התיק נסגר בפשרה וללא הגשת תביעה לבית המשפט, אז שכר הטרחה של עורך דין תאונות הוא מקסימום 8%. כאשר התיק נסגר בפשרה לאחר שהוגשה תביעה שכר הטרחה הוא מקסימום 11%, אולם כאשר הוגשה תביעה וניתן פסק דין עולה שכר הטרחה לעד 13% מהסכום שנפסק לטובת התובע.
האם שכר הטרחה משפיע על המקצועיות של עורך דין?
בניגוד לתחומים אחרים, בענף הדין והמשפט אין הרבה משמעות לגובה שכר הטרחה. השכר של עורך דין תאונות נקבע בחוק והוא מחייב את כל העוסקים בדבר. עורך דין צריך לשמור על כללי האתיקה ולשרת את צרכי הלקוח על הצד הטוב ביותר, גם אם הוא גובה שכר טרחה נמוך.
בחירת עורך דין תאונות צריכה להיות מבוססת על שיקולים של מקצועיות, אמינות וניסיון. אלו הנושאים החשובים שיש לבדוק ואחריהם חשוב לעקוב. נושאים אלו יקבעו את מידת המקצועיות של הטיפול בתיק ואת סיכויי ההצלחה של התביעה או ההגנה.