מצבים אי ביטחון תזונתי גוררים שורה ארוכה של השלכות בריאותיות. חלק מההשלכות האלה ניתנות לטפל כל עוד הבעיה נפתרת בזמן, אך חלקן הוא בלתי הפיך. המשמעות של בעיות בלתי הפיכות עלולה להיות התדרדרות במצב הרפואי או חלילה מוות. הדרך היחידה למנוע את ההשלכות השליליות של אי ביטחון תזונתי היא לדאוג לגישה ישירה ויומית לכל סוגי המזון עבור כל סוגי האוכלוסייה.
עם זאת, המצב האידיאלי שבעזרתו מונעים אי ביטחון תזונתי לא תמיד אפשרי. מכאן שצריך להכיר את הסכנות הנובעות מאי ביטחון ואולי להשתמש במידע הזה על מנת למנוע אותו. חוסר בביטחון תזונתי גורם למשל לדיכאון, בלבול, הפרעות בעיכול ואפילו חוסר תיאבון וחולשת שרירים. עם זאת, מדובר כאן בתופעות הפיכות שבדרך כלל נפתרות לאחר שהגישה היומית למזון מתחדשת.
איזה תופעות הן בלתי הפיכות?
הסכנות הנובעות ממצב של אי ביטחון תזונתי עלולות כאמור להיות בלתי הפיכות. ברשימה הזו ניתן למנות בעיות כגון סדקים בזוויות הפה, צריבה או גירוי בעיניים והפרעות בעור, במערכת העיכול ובמערכת העצבים המרכזית.
לצד אלו יש לציין בעיות כגון אנמיה, עייפות והפרעות נוירולוגיות ולהביא בחשבון פגיעה במערכת העצבים. מבחינה בריאותית, אי ביטחון תזונתי גורם למצבים של מחסור בויטמינים, במגנזיום, באבץ ובאשלגן. למחסור הזה יש המון תופעות לוואי שפוגעות באיכות החיים ובתחושת הביטחון האישי.
היעדר גישה יומית למזון טרי היא תופעה לא רצויה שצריך לעשות הכל כדי לצמצם את היקפיה. אם לא מבינים את ההשלכות השליליות של התופעה הזו לא תמיד יודעים מה לעשות, וזו סיבה מצוינת להעלות את הנושא על סדר היום הציבורי. כך אפשר לגייס את המשאבים הנדרשים ולמנוע בעיות רפואיות חמורות.